Inventerar KI:s nya professorer

Befinner mig just nu i mitten av vårens mest omfattande uppdrag: att intervjua den senaste årgången av nya professorer på Karolinska Institutet. Ett väldigt roligt och omväxlande jobb. Igår fick jag nya insikter i forskningen om äldres mentala hälsa samt salamandrars förmåga att ersätta förlorade kroppsdelar; idag handlade det om jakten på nya inflammationshämmande substanser. Det enda jag just nu vet om morgondagens intervju är att det kommer att röra radiologi och medicinsk avbildning. Men han har lovat att skicka lite bakgrundsmaterial under kvällen.

Sammanlagt intervjuar jag ett tiotal nyblivna professorer. Mina texter om deras forskning publiceras i KI:s skrift Från cell till samhälle, med utgivning i höst. Det är fjärde året jag medverkar i Från cell till samhälle.

Tidigare års utgåvor:
Från cell till samhälle 2012
Från cell till samhälle 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *