Premiär som dansskribent

– I dans blir det förstås förenklat, det är svårt att berätta om hur många människor jag har studerat eller vilka variabler jag använt. Men forskningens slutsatser går att gestalta. Det beror naturligtvis på ämnet också, mitt ämne är rätt tacksamt att göra dans av.

Det var några år sedan jag först hörde talas om tävlingen Dance Your Ph.D – dansa din avhandling. En nyskapande populärvetenskaplig genre där unga forskare med mycket humor men också stort allvar gestaltar sin forskning i koreograferad form. 2013 tog för första gången en svensk forskare hem en av grensegrarna. Jag gjorde vinnarintervjun i Forskning & Framsteg nr 2/2014 med Tina Sundelin, doktorand vid Stockholms universitet.
Och här är Tina Sundelins dansvideo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *